NIL lasopleidingen

Solutions to Connect is een erkende onderneming voor het geven van NIL Lasopleidingen.

Al onze NIL opleidingen worden gegeven onder toezicht van het Nederlands Instituut voor de Lastechniek (NIL), geaccrediteerd volgens de Europese (EWF) en Internationale (IIW) las federaties. Na afloop van de opleiding wordt een examen afgenomen en ontvangt de cursist, bij een positief eindresultaat, NIL diploma.

NIL Handvaardigheid Opleidingen

Worden gegeven onder toezicht van het Nederlands Instituut voor
Lastechniek (NIL) op basis van de Europese kwalificaties niveaus 1 t/m 4.

Opleidingen op maat

– Praktische- en Theoretische lastechnische  opleidingen van alle booglasprocessen, afgestemd op uw wensen
– Standaard theoretische opleidingen met lastechnische inhoud.
– Theoretische  opleidingen op maat

Certificering van lassers

Lassers certificeren volgens de NEN-EN-ISO 9606-1 en 2 of als bediener van uw lasmachine of -robot volgens de NEN-EN-ISO 14732 n.a.v. de geldigheidsgebieden die u wenst. Op verzoek in overeenstemming met de voor u geldende normen en/of rules, en geaccrediteerd door diverse geautoriseerde instanties naar keuze, waaronder Lloyd’s, DNV, Bureau Veritas, het NIL en andere.

Subsidie

Onze lasopleidingen zijn over het algemeen erkend door verschillende overheidsinstellingen en naast de standaardsubsidies worden er jaarlijks extra Europese ESF subsidiemogelijkheden aangeboden.
Voor subsidieregelingen kunt u informeren bij verschillende instellingen, o.a. het OOM (Opleiding Ontwikkeling Metaalbewerking), O + O (Stichting Opleiding en Ontwikkeling) en uw bedrijfsvereniging en bij het Ministerie van Binnenlandse zaken voor diverse extra fiscale aftrekmogelijkheden voor scholing van personeel.