NIL Handvaardigheid Opleidingen (HVO)

Algemene informatie
Deze informatie geldt voor de standaard NIL lasopleidingen vanaf niveau 1 t/m 4.

Opleiding
De opleiding vindt plaats onder toezicht van het Nederlands Instituut voor
Lastechniek (NIL) op basis van de Europese kwalificaties niveaus 1 t/m 4. NIL opleidingen worden standaard als avondopleiding verzorgd in onze opleiding locatie te Gorinchem. Dagopleidingen op aanvraag.

Eisen van toelating:
Niveau 1, geen.
Niveau 2, diploma niveau 1 gewenst.
Niveau 3, diploma niveau 2 gewenst.
Niveau 4, in het bezit zijn van het diploma niveau 3.

Duur:
19 avonden verdeeld over Praktijk- en Theorieles

Examen
De opleiding wordt afgesloten met een officieel NIL examen.

Diploma
Bij een positief resultaat van zowel het theorie- en praktijkexamen ontvangt de kandidaat een NIL diploma van het niveau waarin examen is gedaan.

Prijzen
Prijzen op aanvraag. Standaard inclusief apparatuur, alle benodigde materialen, huisvesting, koffie en thee, lesmateriaal en NIL examenkosten. De cursuskosten dienen binnen 14 dagen na factuur te zijn voldaan en 7 dagen voor aanvang van de opleiding.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor een opleiding bij Solutions to Connect
door middel van een aanmeldingsformulier. Na de aanmelding nemen contact met u op om de inschrijving af te ronden naar uw wensen.

Voor meer informatie over de inhoud van de NIL lasopleidingen verwijzen wij u naar onze StudieGids.

Kaderopleiding Lascoördinator EWCP-B en S

De cursus EWCP-B is bedoeld om mensen met een specifieke werkervaring aanvullende kennis op te laten doen, om als lascoördinator level Basic te kunnen functioneren. Per 1 juli 2014 is de EN 1090-1 verplicht binnen de EU en voor staalconstructiebedrijven (fabrikanten) verplicht een CE verklaring op te stellen bij het op de markt brengen van stalen en aluminium constructiedelen.Worden gegeven onder toezicht van het Nederlands Instituut voor

Waarom de opleiding EWCP-S?
Deze opleiding is voor een specifieke kennis op EWCP niveau S van constructiekoolstofstaal S355 t/m S700 volgens de normen NEN-EN-ISO 14731, NEN-EN-ISO 3834 en NEN-EN 1090.
Lascoördinator niveau S beperkt zich tot staaltype tot en met S355; plaatdikte < 50mm en voor executieklasse 3; staaltype tot en met S700; plaatdikte < 25mm en kop en voetplaten t/m 75mm.

Met deze opleidingen kunnen staalconstructiebedrijven op relatief korte termijn over een lascoördinator beschikken die op lastechnisch niveau voor executieklasse niveau 2 of 3 (EXC 2/ EXC 3) werkzaamheden kan uitvoeren.